נבחרת פורטוגל תפתח מחר (חמישי) את קמפיין ליגת האומות 2027. אחרי האכזבה במונדיאל 2026, עומד במוקד כריסטיאנו רונאלדו, שזומן לסגל הסלסאו פעם נוספת גם בגיל 41.
לקראת המשחק, היה ספק לגבי מעמדו בנבחרת תחת המאמן החדש ז'ורז'ה ז'סוס. כעת, המאמן אישר כי רונאלדו יפתח בהרכב מול וויילס, ואף הגדיר אותו כ"סמל הגדול" של הנבחרת.
רונאלדו עצמו התייחס למטרות שלו לקראת הקמפיין: "יש לי עכשיו שתי משימות עיקריות - לזכות בליגת האומות ולהגיע ל-1,000 שערים בקריירה".
הכוכב התייחס גם למטרה הגדולה שמלווה אותו בתקופה האחרונה - הגעה ל-1,000 שערים בקריירה: "אני רוצה להגיע לזה, ואני אגיע לזה, אבל האם זו אובססיה? לא. אני אף פעם לא עושה דברים מתוך אובססיה, כי כשדברים הופכים לאובססיה, הם לא מתקדמים כפי שאנחנו רוצים".
בהמשך התייחס הכוכב הפורטוגלי גם לעתידו וסיפק תשובה מסקרנת כשנשאל האם זו תהיה העונה האחרונה שלו: "אולי, אני לא יודע. זו יכולה להיות העונה האחרונה שלי, אבל אני לא יודע מה יקרה. אם הגוף שלי יאפשר לי, ואם גם הראש שלי יאפשר לי ואני עדיין אהיה בכושר טוב, אז אני לא יודע".
על היכולת שלו להמשיך ברמות הגבוהות אמר: "אני עדיין מוכיח שאני מסוגל להיות כאן. צריך להוכיח את עצמך בכל יום, ואני הראיתי גם במועדונים שלי וגם בנבחרת שאני עדיין כובש שערים".
רונאלדו התייחס גם לז'סוס ולשינוי הצפוי תחת המאמן החדש: "עבדתי עם ז'ורז'ה ז'סוס בעבר. אני יודע שהכדורגל יהיה התקפי יותר, אבל הדבר החשוב ביותר הוא לנצח, תמיד. אני בטוח שהוא היה הבחירה הטובה ביותר".
רונאלדו הבהיר כי הוא מוכן לכל החלטה של המאמן בנוגע לשימוש בו: "אני מוכן לחלוטין לשחק. אם המאמן ירצה שאפתח על הספסל, אני מוכן גם לזה. גם אם לא אשחק במשחק, לא תהיה בעיה. מדובר בניהול הסגל וזו האחריות של המאמן".
על מעמדו בנבחרת הוסיף: "אם פורטוגל כבר לא תרצה להסתמך עליי, אני יכול לעזוב כבר היום. אין לי בעיה עם זה. אם הם מסתמכים עליי, אני מסתמך עליהם. והעם הפורטוגלי מסתמך עליי. בגלל זה אני ממשיך לשחק בנבחרת".
הפורטוגלי התייחס גם לביקורות שהוא סופג: "אני יודע היטב שיש ערוצים שנהנים לתקוף אותי ומנסים 'להרוג' אותי כבר שנים. אבל זה לעולם לא יעבוד. מה שנשאר חקוק בזיכרון שלי הם האנשים שאוהבים אותי, לא אלה שלא".
לסיום, רונאלדו דיבר על התמיכה שהוא מקבל מהקהל בפורטוגל: "אני מרגיש הרבה אהבה מהעם הפורטוגלי. לא בגלל מעט אנשים שלא אוהבים אותי אני אפסיק להרגיש את האהבה של העם הפורטוגלי. אני מרגיש את האהבה שלהם בצורה חזקה מאוד".