הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לפני ישראל: הסיבה שאירלנד רשמה בלם כשוער

יריבת הנבחרת נתקלה במכשול לא צפוי ומצאה פתרון יצירתי. הפרטים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   27.09.26 - 10:43
Getting your Trinity Audio player ready...
(Sarah Ray-Gain/Getty Images)
(Sarah Ray-Gain/Getty Images)
הסערה סביב גאווין באזונו ממשיכה להוביל להשלכות גם ברמה המקצועית בנבחרת אירלנד. בעקבות החלטתו של השוער שלא לקחת חלק במשחק מול ישראל הלילה (ראשון, 21:45), האירים נאלצו לבצע מהלך חריג במיוחד ברישום הסגל.

לקראת המשחק מול החבורה של רן בן שמעון, ג'ימי דאן, בלם קווינס פארק ריינג'רס, נרשם באופ"א כשוער בסגל, זאת בעקבות תקנון המפעל שמחייב את הנבחרות לרשום שלושה שוערים בסגל המשחק. באתר אופ"א ניתן לראות את דאן, שבאופן רגיל מוגדר כשחקן הגנה, מופיע ברשימת השוערים לצד קוויבן קלהר ומקס אולירי. דאן בן ה-28 אף קיבל לצורך הרישום את המספר 23.
המהלך מגיע לאחר יממה סוערת במיוחד במחנה האירי, בה באזונו הודיע כי אינו מוכן לקחת חלק במשחקים מול ישראל, בטענה שמדובר בהחלטה אישית הנובעת מהשקפת עולמו. לאחר מכן התקיימו דיונים ממושכים והצבעות בתוך הסגל, שבסיומם הוחלט כי אירלנד כן תעלה למשחק. 

באזונו לא לקח חלק באימון המסכם של אירלנד, שבו השתתפו רק קלהר ואולירי מבין השוערים. כעת, כדי לעמוד בדרישות הרישום של אופ"א, האירים מצאו פתרון טכני יוצא דופן והסבו את דאן, לפחות על הנייר, לשוער שלישי. כמובן, אין בכך כדי להעיד שדאן צפוי באמת לעמוד בין הקורות, אלא מדובר במהלך שנועד לאפשר לאירלנד לעמוד בתקנון לקראת המשחק מול ישראל.