$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הפתרון של ישראל לאולימפיאדה בזמן הקורונה

ההצעה: יצירת דרכון וירולוגי\חיסוני שיהווה תנאי להשתתפות

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  16.06.20 - 15:13

תגיות: טוקיו 2021

קריאה של הוועד האולימפי הבינלאומי לוועדים האולימפיים הלאומיים בבקשה להעלות רעיונות מקוריים להתמודדות עם המציאות בעקבות משבר הקורונה, הולידה יוזמה של הוועד בישראל בה לקחו חלק מנכ"ל הוועד האולימפי גילי לוסטיג, המנהל המדעי מולי אפשטיין, מנהל היחידה לספורט הישגי דני אורן, סמנכ"לית הוועד האולימפי ושייטת אולימפית בעבר ורד בוסקילה ויו"ר הוועדה המקצועית יעל ארד. מדובר על בניית מנגנון שיאפשר את הגעתם של ספורטאים, מאמנים, מלווים ואנשי תקשורת למשחקים האולימפיים בעידן הקורונה.

הרעיון הוא ליצור דרכון וירולוגי\חיסוני שיהווה תנאי להשתתפות באירועי ספורט בינלאומיים – ממש בדומה לדרכון הביולוגי המונהג לצורך מבדקי הסימום. כל מי שיירשם במערכת ה-GMS – Game Management System של המשחקים האולימפיים יכנס למאגר מבוסס בדיקות שיצמצם למינימום את פוטנציאל הכניסה של נשאים ושל חולים מאומתים ליפן.

בבניית המודל נעזר אפשטיין בפרופסור ערן סגל ממכון ויצמן ובפרופסור דני נמט, המנהל המדעי של הוועד האולימפי בישראל. המסמך, ובו רעיונות נוספים שנכתבו על ידי יעל ארד, יו"ר ועדת הספורט של הוועד האולימפי בישראל וחברה בוועדת השיווק של הוועד האולימפי הבינלאומי, נשלח לפני מספר ימים לוועד האולימפי הבינלאומי בלוזאן, שווייץ.