$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"הגמר הטוב בכל הזמנים": העולם נפעם מרינר

בצרפת מהללים את הג'ודאי ואת הנבחרת. וגם: המספרים האדירים של ה-GOAT

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  04.08.24 - 07:25

אי אפשר היה לכתוב את התסריט הזה טוב יותר. טדי רינר, הג'ודאי הטוב בכל הזמנים, ה-goat של הענף, ה-ספורטאי שבצרפת סוגדים לו, השיג אתמול (שבת) לנבחרת שלו עוד מדליית זהב בתחרות הקבוצתית, בקרב המכריע האחרון בגמר, במצב של 3:3 מול יפן, עם איפון שסוגר עניין. וכל זה לעיני הקהל הביתי בפריז.

נבחרת צרפת כל כך רצתה להגן על התואר שלה מטוקיו בתחרות הקבוצתית המעורבת, דווקא במשחקים האולימפיים הביתיים בעיר האורות, והיא עשתה זאת, איך לא, הרבה בזכות רינר. במפגש הגמר, מול היפנים האימתניים, כשאחרי שישה קרבות לוח התוצאות הראה שוויון, קיבל רינר את  ההגרלה להתחרות שוב בקרב מול טאטסורו סאיטו על כל הקופה.

זה פשוט נועד היה לקרות. הפסד מול הקהל הצרפתי האדיר מוביל לשברון לב עצום. אבל אצל טדי רינר אין דבר כזה הפסד, בטח לא בסיטואציה כזאת, בה כל הכוכבים מסתדרים לסרט דוקו נפלא שכבר בטוח עובדים עליו. איפון אחד אחרון מכריע, וצרפת שוב אלופה אולימפית, על אדמתה.

אפילו בעמוד הטוויטר הרשמי של ה-IJF, פדרציית הג'ודו הבין לאומית, לא היו יכולים להישאר אדישים: "זה היה אחד מאירועי הספורט הגדולים בכל הזמנים. הגמר הכי גדול שראינו. צרפת ויפן סיפקו ג'ודו בלתי נשכח. וכשצרפת הכי הייתה צריכה אותו, ה-goat סיפק את הסחורה. טדי רינר נקרא לדגל לא פעם אחת, אלא פעמיים, כדי לשמור את התואר אצל צרפת".

 

 

ואל תחשבו שלא היו לצרפת עוד מדליות אתמול בענפים אחרים. אפשר היה בקלות מאוד לקחת את הכותרות בתקשורת לכל כך הרבה כיוונים. אבל מה שרינר עשה לג'ודו במדינת הטריקולור, זה משהו בלתי רגיל. כל העיתונים בצרפת הבוקר היו עם נבחרת הג'ודו בתמונה הראשית, עם כותרות שמזכירות את רינר ואת הזהב הקבוצתי ביחד.

כי אי אפשר שלא להבליט את השם שלו, למרות שמדובר בתחרות שהיא אינה אישית. אבל הדומיננטיות שלו, וכמובן הניצחון בקרב המכריע, זה רק נותן את הדובדבן שבקצפת לסיפור המטורף הזה.

המדליה הזאת היא החמישית מזהב בקריירה האולימפית הארוכה של רינר (שלוש אישיות ושתיים קבוצתיות), כשיש לו גם שתיים מארד. נזכיר שהוא גם אלוף העולם 11 פעמים, כך שאין עוררין על כך שהוא הכי גדול שאי פעם היה בענף.