$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

התכנית של ג'ונסון תאפיל על הישגי הנבחרת?

החשש מהדבקה המונית, והתגובה של רה"מ. אנגליה נושאת תפילה

רם חיים
רם חיים  03.07.21 - 14:41
(GETTY)
(GETTY)

תגיות: אנגליהיורו 2020

למפגש בין בוריס ג'ונסון לאנגלה מרקל אתמול היה תזמון משעשע. הוא התקיים כמה ימים אחרי שאנגליה הדיחה את גרמניה בשמינית גמר היורו עם ניצחון 0:2 - הראשון של האנגלים על הגרמנים בנוקאאוט של טורניר גדול מאז מונדיאל 66' בו זכו. ואליפות אירופה אכן תפסה חלק נכבד מהפסגה בין ראש הממשלה לקנצלרית.

זה הביקור האחרון של מרקל בבריטניה לפני שתסיים את תפקידה בסוף השנה, הוא כולל ביקור אצל המלכה וקנצלרית גרמניה תהיה המנהיגה הזרה הראשונה מאז ביל קלינטון ב-1997 שתפגוש את הקבינט הבריטי. מרקל מקבלת יותר כבוד מאשר עקיצות על התוצאה שהשיגה גרמניה, אבל זה לא העניין העיקרי שאינו מובן מאליו: קולה הוא הבולט ביותר מבין הדיפלומטים שדרשו את העברת אירוח חצי גמר וגמר היורו מוומבלי.

לפני חודשיים הוטלו מחדש הגבלות קורונה בגרמניה על הנכנסים מבריטניה. למעשה, רק לפני שבוע וחצי מרקל הדגישה את עניין הבידוד במקרה כזה, ובכל זאת, נסעה בעצמה ללונדון כדי לשמוע את הצד השני. הקנצלרית פירטה שוב את עמדתה: "במשחקי היורו שאירחנו במינכן, לא הכנסנו כמות צופים כמו זאת בוומבלי. אני באמת חוששת שהיא מוגזמת".

זן הדלתא הביא לשיעורי תחלואה גבוהים בבריטניה, שביום המפגש של ג'ונסון ומרקל, הודיעה על 27 מתים ו-27,125 חולים חדשים. כמות הנדבקים עולה, וכך גם כמות האוהדים ביציעי וומבלי, שיעמדו על 65 אלף במשחקי ההכרעה, לאחר שלמשחק בין אנגליה לגרמניה נכנסו לאיצטדיון 20 אלף צופים פחות. "בכל מה שקשור למשחק, אנחנו מתנהלים בצורה זהירה, מפוקחת וקשובים לסמכויות הרפואיות", התעקש ראש הממשלה הבריטי.

מבחינתו של ג'ונסון, לא מספרי החולים הם אלה שצריך להיאחז בהם. "85 אחוזים מאוכלוסיית בריטניה כבר התחסנו במנת החיסון הראשונה, 63 אחוזים קיבלו את השנייה", סיפר, "מכיוון שמנת החיסון הראשונה מעניקה הגנה של 80 אחוזים מהנגיף והשנייה מעניקה 93 אחוזים, כמות הנוגדנים של הבריטים היא טובה מאוד". מבחינת ראש הממשלה, הבשילו התנאים לקיום האירועים כמתוכנן.

וומבלי כבר הספיק להפוך למוקד התפרצות קורונה. על פי הרשויות בסקוטלנד, 2,000 איש נדבקו אחרי שהגיעו ללונדון לצפות במשחק, כש-350 מתוכם נכחו בוומבלי והשאר באירועי צפייה משותפים. ביום חמישי האחרון, ארגון הבריאות העולמי הכריז שיש קשר ישיר בין העלייה בתחלואה באירופה להתקהלות בברים ובאצטדיונים בזמן המשחקים.

צריך יותר מנתוני תחלואה מדאיגים, הצהרות של גורמי רפואה ואפילו לחצים של דיפלומטים מהאיחוד האירופי כדי לשנות את התכניות של ג'ונסון. פוליטיקאים, בטח כאלה במעצמות, נמצאים בקמפיין בחירות תמידי, וזה של ראש הממשלה הבריטי תלוי לא מעט בכדורגל. חגיגת שלבי ההכרעה בלונדון תהווה מבחינתו הוכחה שהחיים בממלכה חזרו לסדרם. רבים בבריטניה רואים בהתנהלות של ג'ונסון את הסיבה לכך שהממלכה היא האומה האירופית שנפגעה בצורה הקשה ביותר מקורונה.

עכשיו כשברור שלא קיים כוח שימנע מההמונים להגיע לוומבלי, נשארו התקוות שחצי הגמר והגמר לא יביאו איתם הדבקה המונית בסגנון המשחק בין אטאלנטה לוולנסיה בשמינית גמר ליגת האלופות לפני שנה וחצי. עוד תעלומה שנשארה פתוחה, היא האם נבחרת אנגליה תהיה חלק מאותם משחקים מכריעים.