אליפות אירופה עד גיל 20
קבוצה מש’ נצ’ הפסד יחס נק’
1 ישראל U20 3 3 0 218:258 6
2 פולין U20 3 2 1 220:220 5
3 ספרד U20 3 1 2 217:226 4
4 פינלנד U20 3 0 3 255:206 3
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

גל רביב: "המטרה היא לתת השראה לבנות צעירות"

כוכבת הנבחרת התרגשה. יו"ר האיגוד הגיב: "גם הגברים יכלו לשחק פצועים"

נועם שפירא
נועם שפירא   13.07.26 - 16:30
Getting your Trinity Audio player ready...
גל רביב וטל נתן (דני מרון, איגוד הכדורסל)
גל רביב וטל נתן (דני מרון, איגוד הכדורסל)

נבחרת העתודה נשים חלמה לחגוג אמש (ראשון) תואר היסטורי. זה אמנם הסתיים בהפסד 79:66 לצרפת בגמר, אבל גם זה לא מנע מהן עוד הישג ענק במסע בלתי נשכח ומדליית כסף באליפות אירופה U20 - ההישג הגדול ביותר בתולדות נבחרות הנשים בכדורסל הישראלי. 

יו"ר איגוד הכדורסל, עמוס פרישמן התייחס להישג האדיר: "ההישג הזה יזכר עד היום האחרון של השחקניות, הישג אדיר. שימחתן עם שלם, ראו פה קבוצה ונבחרת אדירה. שמעתי על בנות שנפצעו והיו בספק. מפה אני רוצה לומר גם לגברים, אפשר לשחק גם עם פציעות קלות. אני רוצה שכמה שיותר בנות צעירות ילכו לשחק כדורסל, יש לנו עתיד ורוד".

שחקנית העבר האגדית לירון כהן, יו״ר הוועדה המקצועית לנשים באיגוד הכדורסל התייחסה גם כן: "מתרגשת מאוד לעמוד כאן בפן הניהולי ולראות את מה שהשחקניות עשו במהלך כל האליפות. סללתן דרך לדור הבא. נולדתן ילדות שמשחקות כדורסל וסחפתן אחריכן מדינה שלמה. ההיסטוריה שעשיתן לא תישכח לעולם, כל אחד תלך לדרכה ותמצא את המקום שלה, אבל דברים שעושים בנבחרות, עם הדגל והמנון, יזכרו לתמיד. כלום לא משתווה לזה".

מאמן הנבחרת, טל נתן הסביר את ההצלחה: "יש לבנות רצון מטורף להצליח, הן אוהבות אחת את השנייה וזה עצם העיניין. אני מסתובב במלון כל היום ושם לב לקשר המיוחד בין השחקניות, זה מה שעזר לנו לצאת ממצבי לחץ ופיגורים במהלך המשחקים. היכולת להתאושש ממשחק שהסתיים בערב ולשחק מחר בערב דורשת מוכנות פיזית ומנטלית, ועשינו את זה מעולה. זאת הגדולה של הבנות. נבחרת העתודה מגיעה להישגים מאוד גבוהים בשנים האחרונות נגד מעצמות, גם הנבחרת הבוגרת תוכל להגיע להישגים ולנצח תוך כמה שנים".

גם גל רביב, שנבחרה לחמישיית הטורניר הגיבה להישג: "ההמנון גרם לכולנו לבוא בטירוף לכל משחק. מאוכזבות מההפסד בגמר, אבל גאות מאוד בהיסטוריה שעשינו. כל המטרה שלנו היא שבנות צעירות יקחו השראה וילמדו שהתמדה וכוח רצון מובילות להישגים כאלה".

מאיה זילברשלג בת ה-18 סיפרה על התחושות: "היינו מלוכדות מאוד, נלחמנו ביחד על הפרקט. הפירגון היה אדיר ועזר לנו מאוד להצליח".

גם איילה אורן הגיב להישג: "זה מאוד מנטלי, קשה להתאושש למשחק כל יום. נתנו את הלב והנשמה בכל משחק, הצוות עזר לנו. הראינו אופי ובאנו כל יום כדי להילחם מחדש, גם בקשיים. עשינו את זה ביחד".

מעיין כהן התייחסה גם כן: "כל אחת באה כדי לתת את כל מה שהיא יכלה על המגרש. כיף שדברים הולכים בפן האישי אבל כולן ידעו שנבחרת מעל הכל. אני גאה בכולם, אנחנו מפרגנות ותומכות אחת בשנייה וזה בא לידי ביטוי גם על הפרקט".

מדליית הכסף הזו היא רק החלק האחרון במסע ההיסטורי המטורף שהשלימה החבורה הצעירה הזו בשנים האחרונות. זה החל לפני שנתיים, אז גל רביב, איילה אורן ומעיין כהן הובילו את נבחרת הנערות למקום ה-4 באליפות אירופה, הישג השיא של נבחרות הנשים אי פעם (עד האליפות הנוכחית) שגם סידר לנו לראשונה את הכרטיס לאליפות העולם עד גיל 19 ב-2025, אותה סיימה ישראל במקום ה-10. 

החבורה של טל נתן המשיכה במומנטום ההיסטורי גם באליפות אירופה הקודמת. זה החל עם סנסציה בשמינית על צרפת, שהגיעה כאלופה המכהנת מהשנתיים הקודמות, ומשם למה שהיה ההישג הגדול בתולדותיה בטורניר, עד האליפות הנוכחית - המקום ה-6 ביבשת.

למעשה, רק ב-2022, בהובלת נתן, חזרה ישראל לדרג א' לאחר היעדרות של 15 שנה. מאז היא סיימה במקום 9, 7, 6 ו-2, מסלול עלייה מהאגדות. אמנם רביב, כהן ואורן ערכו הערב את הופעת הפרידה שלהן מהנבחרות הצעירות, אך לנבחרת הבוגרת ולכדורסל הנשים הישראלי כולו יש הרבה למה לחכות, ועתיד שמסתמן כוורוד במיוחד.