$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ארץ חדשה: מאחורי חתימת סולומון בפולהאם

המסע שהחל בינואר, ההצעה האטרקטיבית מברוז', הפלישה ששינתה הכל - וסוכן העל שנכנס לתמונה. הסיפור המלא מאחורי עסקת מנור סולומון לפולהאם

יגאל גולדשטיין
יגאל גולדשטיין  25.07.22 - 19:02

העסקה הגדולה של הכדורגל הישראלי הקיץ נחתמה היום (שני): בגיל 23, מנור סולומון מגיע לפסגת הקריירה שלו עד כה - כשעבר בהשאלה לפולהאם האנגלית, שתשחק בעונה הבאה בפרמייר ליג. הקיצוני הישראלי, שנולד בכפר סבא וצמח במכבי פתח תקווה, יעזוב את שחטאר דונייצק בדרך לתחנה שלישית בקריירה שלו - וכל זאת בסיומה של דרך ארוכה מאוד. אז מה עמד מאחורי העסקה? הנה הסיפור המלא של ההעברה המסקרנת.

  • רשמית: מנור סולומון הושאל לפולהאם
  • ארץ חדשה: מאחורי חתימת סולומון בפולהאם
  • זינוק בעלייה? מה מצפה למנור סולומון בפולהאם?
  • הצטרף לרשימה: מספרי הישראלים באנגליה
  • הבכורה מול ליברפול: המשחקים של סולומון
  • הכל התחיל מריאל מדריד
    הכל החל כבר בינואר 2021. התצוגות של סולומון במדי שחטאר דונייצק נגד ריאל מדריד בליגת האלופות (כזכור, הוא כבש בשני המשחקים נגד הבלאנקוס בשלב הבתים) גרמו לשם שלו לתפוס תאוצה. רומא ונאפולי כבר היו איתו ועם נציגיו בשיחות, אך הרצינית ביותר היתה אטאלנטה (גם נגדה, כזכור, סולומון הבקיע בליגת האלופות) שהגישה הצעה רשמית. שחטאר סירבה. מבחינתו של סולומון המטרה היתה ונותרה הפרמייר ליג - וארסנל רצתה אותו, אך כל זה לא הבשיל לכדי הצעה.

    בקיץ האחרון כבר דובר על מעבר, אבל מי שעמדה בפרץ היתה שחטאר - שהציבה תג מחיר גבוה של 20 מיליון יורו, ולא הסכימה לרדת ממנו, אחרי ששילמה 6 מיליון בשעתו למכבי פ"ת (כולל 15% מסכום הגבוה משישה מיליון יורו, שהיו אמורים ללכת לקבוצה ממלאבס). אף קבוצה לא הסכימה לשלם את הסכום הזה מבין האיטלקיות שהתעניינו בו מראש - למרות פגישת "זום" של שלומי בן עזרא עם הנהלת נאפולי. הסכומים פשוט היו גבוהים מדי.

    בינתיים שחטאר דונייצק ניסתה להאריך את החוזה של סולומון, שמסתיים בדצמבר הקרוב, כדי שלא יהיו בלחץ על המכירה, ולא ייאלצו להתגמש בסכומים. אלא שאז הגיע האירוע שטרף את הקלפים; כוחות צבא רוסיה פלשו לאוקראינה בחודש פברואר, ובשחטאר הבינו שמשחקו האחרון של סולומון בקבוצה (מלבד משחקי ראווה או ידידות)  היה כבר מאחוריו.

    הקוטג'רס נכנסים לתמונה
    נקודת הזמן הנוכחית היא ינואר 2022. כבר אז היה ניסיון להוציא אותו לקבוצה אחרת, ומה שסייע להתקדמות במעמד היתה ההחלטה של פיפ"א - לפיה שחקנים שמשחקים באוקראינה יוכלו לעבור לכל קבוצה בהשאלה ללא תמורה. נאפולי חזרה לעניינים, כמו גם ליון הצרפתית, ומי שהיתה הרצינית ביותר היתה קלאב ברוז' - שאף הציעה 10 מיליון יורו כדי לרכוש את סולומון, אבל הוא לא רצה לעבור לליגה הבלגית, וגם התעקש על העברה מלאה - ולא על השאלה. בין המתעניינות היתה גם פולהאם, שהתמודדה על העלייה בליגת המשנה.

    בינתיים, סולומון ניצל את הפגרה מהכדורגל על מנת לעבור ניתוח בשריר התאומים אצל רופא מומחה בארצות הברית, ולאחר התייעצות עם מומחים, וטיפל בפציעה אותה הוא מושך מתחילת הקריירה. הניתוח אמור לשפר את הזריזות שלו ואת העמידה בעומסים. במקביל פולהאם סיימה במקום הראשון בצ'מפיונשיפ האנגלית, הבטיחה את מקומה בפרמייר ליג - מה שהסיר את הקבוצות האחרות מהדרך, והפך אותה למועמדת המובילה.

    המאמן מרקו סילבה שוחח רבות עם סולומון, והבהיר לו שהוא מאוד רוצה לראות אותו כחלק מהקבוצה. מי שעוד היה מעורב בשידוך היה סוכן העל הישראלי פיני זהבי, שלא היה מעורב בעסקאות "ישראליות" כבר זמן רב. סוכניו של סולומון, שלומי בן עזרא וגלעד קצב, רתמו אותו למשימה.

    במסגרת המשא ומתן, פולהאם ושחטאר כבר הגיעו לסיכום עקרוני על העברה בסכום של שמונה מיליון יורו, אך מחלוקות בנוגע לסכום המכירה העתידי הכשילו את ביצוע העסקה, למרות לחץ גדול של סולומון עצמו למען ביצוע העסקה. הצדדים כל כך האמינו שהעסקה בדרך לסגירה סופית, שכבר נקבע תאריך לבדיקות רפואיות של סולומון, אבל כאמור זה לא קרה.

    מי ששינתה את המגמה, שוב, היתה פיפ"א - עם ההחלטה בשבוע שעבר לפיה שחקנים בעלי חוזה בליגה האוקראינית ימשיכו להיות מושאלים ללא עלות, מה שגרם לפולהאם להעדיף את האפשרות הזאת, וגם לסולומון (שכזכור, לא הסכים תחילה לצאת בהשאלה) להתגמש.

    המחטף של עופר, והתרומה של בניון
    חוסר הסיכום בין פולהאם לשחטאר על סולומון, גרם לקבוצה שלישית להתערב - וזו לא אחר מאשר אתלטיקו מדריד. מי שמחזיק ב-33% מהבעלות על מועדון הפאר הוא איש העסקים הישראלי עידן עופר, שרצה לראות ישראלי בקבוצה שלו - והתעניין בסולומון, אבל העדיפות הראשונה של סולומון היתה ונשארה הפרמייר ליג, ופולהאם ספציפית, בשל העניין האישי מצידו של מרקו סילבה.

    שכרו של סולומון ישודרג משמעותית מהחוזה בשחטאר, אבל במונחי הפרמייר ליג הוא לא יהיה מהמשתכרים הגבוהים. סולומון מאמין שמדובר בעונת מבחן, ואם יצליח באחת הליגות הטובות בעולם, הקריירה שלו תלך לכיוונים חיוביים מאוד.

    למרות המעבר בהשאלה בלבד, ברור שדרכו של הישראלי בשחטאר דונייצק תסתיים - החוזה שלו עם האוקראינים נגמר, כאמור בדצמבר, מה שאומר שהוא יוכל לחתום בקבוצה אחרת באופן קבוע. סביר להניח שאם אכן קבוצה כלשהי תתעניין בו, היא תבקש משחטאר להקדים את רכישתו, ואולי גם תשלם סכום קטן לאוקראינים.

    ואולי, הכל בכלל התחיל בינואר 2018. אז, מכבי פתח תקווה החתימה את יוסי בניון, כשהמטרה המוצהרת היתה ניסיון של היו"ר אבי לוזון לשים את אגדת הכדורגל הישראלית כ"מנטור" של סולומון. בניון, שככל הנראה היה הישראלי המצליח ביותר בפרמייר ליג (לא היה ישראלי שכבש יותר שערים ממנו בליגה החזקה), דיבר רבות עם מנור - ואחת הסיבות שסולומון התעקש כל כך על הפרמייר ליג, היתה הקשר העמוק ביניהם.

    עכשיו, שמונה שנים אחרי שהסתיים הסיפור של בניון באי הבריטי, סולומון יהיה שם - כדי לנסות ולהמשיך את המורשת.