$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לראשונה מזה שנה וחצי: השחיינית אנדי מורז חזרה להתחרות

הפיינליסטית האולימפית בת ה-31, שלקחה הפסקה אחרי טוקיו לטובת לימודי הרפואה שלה, חזרה למים לאליפות עמק חפר. מורז סיפרה לשוונג: "שמחה מאוד לחזור להתחרות, התחושה שלי במים טובה, אבל הקצב והכח עדיין לא חזרו"

גיא דר  26.03.23 - 16:01
אנדי מורז | צילום: גיא יחיאלי, באדיבות איגוד השחייה
אנדי מורז | צילום: גיא יחיאלי, באדיבות איגוד השחייה

לכתבות נוספות על שחייה, ריצה, אופניים וטריאתלון כנסו לאתר שוונג

הפיינליסטית האולימפית אנדי מורז זינקה בסוף השבוע למים והתחרתה באליפות עמק חפר הפתוחה, שנערכה במכון וינגייט. זו הייתה התחרות הראשונה שלה מזה שנה וחצי ובכך התחילה למעשה באופן רשמי את הקמפיין האולימפי שלה לקראת פריז 2024. השחיינית המעוטרת בת ה-31 היא גם סטודנטית לרפואה באוניברסיטת תל אביב ומאז המשחקים האולימפיים התמקדה בעיקר בלימודיה המעשיים בבית החולים.

מורז תסיים את לימודיה בחודש מאי ולאחר מכן צפויה לשוב לתכנית אימונים מלאה בשיא הכח, אולם כבר בשבועות האחרונים הגבירה את קצב האימונים לקראת ה"קאמבק" המלא ואף העלתה כמה תמונות וסרטונים לרשתות החברתיות מאימוניה מהבריכה בווינגייט, כולל אימון עם בגד ים תחרותי. כחלק מהחזרה הזו, החליטה לזנק לתחרות המקומית וזכתה להרבה כבוד בבריכה.

בתחרות עצמה השתתפה מורז בהצגה אחת בלבד ועלתה פעמיים על הפודיום עם מדליות ארד. ב-100 גב היא קבעה 1:07.56 דקות וסיימה במקום השלישי אחרי מרסי אן נג'ירה (1:05.60 דקות) ומיטל פליקשטיין (1:06.03 דקות). ב-200 חופשי קבעה 2:06.58 דקות, אחרי שאין גולנד (2:05.53 דקות) ובקי פוזדנר (2:06.22 דקות).

"אני מאוד שמחה לחזור להתחרות", סיפרה מורז לשוונג, "ידעתי שזה עוד מוקדם להתחרות ושאני לא באמת מוכנה, אבל הדרך הכי טובה לחזור היא להתחרות. אני מתאמנת כמה פעמים בשבוע כבר כחודש וחצי עם הרבה מאוד עבודה מחוץ למים ואימוני כושר לצד זה. התחושה שלי במים טובה, אבל הקצב והכח עדיין לא חזרו למיטבם. אני נרגשת להמשיך לעבוד ולהשתפר העונה, כשהמטרה הגדולה היא השנה הבאה לקראת המשחקים האולימפיים".

מורז היא אחת השחייניות הטובות בהיסטוריה של ישראל. היא ייצגה את הנבחרת במשחקים אולימפיים בריו ובטוקיו, ובעוד שלל אליפויות אירופה ואליפויות עולם, כאשר בטוקיו הייתה שותפה להעפלה ההיסטורית לגמר האולימפי בשליחים 4X100 מעורב מיקס, יחד עם אנסטסיה גורבנקו, איתי גולדפדן וגל כהן גרומי. היא מחזיקה בשיאי ישראל במשחים ל-100 חופשי, 200 חופשי ו-400 חופשי בבריכה ארוכה ובבריכה קצרה, וכן בעוד תשעה שיאים ישראליים בשליחים.

גם אחרי המשחקים האולימפיים בריו לקחה מורז צעד אחורה מהשחייה לטובת התמקדות בלימודי הרפואה, וחזרה טובה וחזקה יותר מבעבר. לאחר המשחקים בטוקיו הספיקה עוד לקחת חלק בליגת ה-ISL במספר תחרויות בליגה, אחריהן כאמור החלה את לימודיה המעשיים. את ההתמחות שלה, אותה הייתה יכולה למעשה להתחיל כבר הקיץ, היא תדחה בשנה עד לאחר המשחקים האולימפיים בפריז, שככל הנראה יהיו האחרונים שלה.

יש לציין כי הקריטריונים הבינלאומיים במשחים העיקריים שלה, משחי החופשי הקצרים, הוקשחו מאוד לקראת פריז ויהיה לא קל להשיג אותם. עם זאת, היא עשויה להוות חיזוק משמעותי מאוד לישראל בכל הנוגע למשחי השליחים, ותשאף לסייע לנבחרת ולהיות שותפה להשגת המקום בשליחים הן במשחה המיקס, והן במשחי החופשי והמעורב לנשים.