לכתבות נוספות בנושא ריצה לחצו כאן לאתר שוונג
פרט לרצי העילית המוכרים, רבים בעולם הסיבולת ציפו למרתון לונדון האחרון כדי לבחון את ביצועיו של אלוף העולם והאלוף האולימפי בטריאתלון, אלכס יי. הבריטי המעוטר חצה את קו הסיום של המרתון המלא בזמן מרשים של 2:11:08 שעות – תוצאה שהפכה אותו לטריאתלט האולימפי המהיר ביותר אי פעם בריצת מרתון.
לכתבות נוספות בנושא:
עכשיו זה רשמי: מרתון לונדון 2025 עם מספר המסיימים הגבוה בהיסטוריה
מרתון לונדון: שיא עולם לטיגיסט אספה, סאווה ניצח אצל הגברים, קיפצ'וגה שישי
מפגינים אנטי-ישראליים נעצרו במרתון לונדון לאחר שניסו להפריע למרוץ
יי בן ה-27 סיים במקום ה-14 הכללי בתחרות הגברים (בתוך שדה העילית הצפוף), ולמרות שהחמיץ במעט את היעד האישי שהציב לעצמו בתחילת הדרך (2:07–2:10 שעות), יי תיאר את הופעת הבכורה שלו במרחק 42.195 ק"מ כ"אחת החוויות הטובות ביותר בחיי". עוד סיכם ברשתות החברתיות: "לא פגעתי בזמן שרציתי, אבל נהניתי מכל רגע, לונדון, את פשוט אחרת".
"רגעים חשוכים וכאב שלא הכרתי"
הדרך לא הייתה קלה. יי אמנם החל את דרכו בספורט כרץ מרחקים בצעירותו, אך במהרה עבר לטריאתלון שם הוכיח יכולת פנומנלית בשנים האחרונות. הוא תיאר כיצד נתקל ב"קיר" הקלאסי לקראת הקילומטר ה-33: "הרגליים התכווצו, הכאב היה מטורף – לא הרגשתי כך בחיים שלי", אמר בריאיון ל-BBC. "היה קשה יותר מאשר בניצחון במשחקים האולימפיים בפריז. פשוט הייתי צריך להילחם דרך הכאב".
הוא הודה גם לחברו, הטריאתלט הבריטי הוגו מילנר, שליווה אותו כפייסר עד לקילומטר ה-30 וסייע לו לשמור על קצב לאורך הדרך.
"זה לא פרק חדש – זו הרפתקה חד פעמית"
על אף ההצלחה היחסית, יי הבהיר שהריצה בלונדון לא מסמלת מעבר קבוע לעולם המרתון: "זו הייתה חוויה חדשה, מרגשת ובלתי נשכחת – אבל אני ממשיך להתמקד בטריאתלון. המטרה שלי היא להגן על תוארי האולימפי בלוס אנג'לס 2028".
יי דורג גם שני מבין הרצים הבריטים הבכירים במקצה העילית, רק אחרי מו מוחמד, שסיים במקום התשיעי עם 2:08:52 שעות. אך ההישג הגדול מכולם הוא השיא הייחודי שקבע: אף טריאתלט אולימפי בעבר לא רץ מרתון מהר ממנו. מי שהחזיק בתואר זה עד כה היה גרג בילינגטון האמריקאי, שייצג את ארה"ב בריו 2016 ואחרי פרישתו מטריאתלון קבע 2:15:31 שעות במסגרת ה"מרתון פרוג'קט" ב-2020.