$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

התגייסות של אלופה: כך לונה צ'מטאי סלפטר התגייסה לעזור להלה עזרן

סיפור מעורר השראה באתלטיקה הישראלית: איך קרה שאחת הרצות הטובות בעולם שימשה כמושכת לאתלטית בת 19 ועזרה לה להשיג קריטריון לאליפות אירופה לנוער? עזרן: "לרוץ מאחוריה זו זכות, אין לי מילים כדי להודות לה"

גיא דר  10.05.23 - 21:21
לונה צ'מטאי סלפטר והלה עזרן | צילום: Maxim Dupliy
לונה צ'מטאי סלפטר והלה עזרן | צילום: Maxim Dupliy

לכתבות נוספות בנושא ריצה, שחייה, אופניים וטריאתלון כנסו לאתר שוונג

הריצות הארוכות באתלטיקה הישראלית מזמנות לנו בשנים האחרונות לא מעט הצלחות, אולם אירוע מעורר השראה כפי שאירע ביום ראשון באליפות מכבי בהדר יוסף, ספק אם נראה. הלה עזרן בת ה-19 מחפשת כבר כמה חודשים את הקריטריון לאליפות אירופה עד גיל 20 שתיערך בקיץ הקרוב בירושלים. הפעם, היא השיגה אותו, בזכות סיוע יוצא דופן של אחת הרצות הטובות בעולם, לונה צ'מטאי סלפטר.

עזרן החלה את העונה עם תוצאה של 17:35 דקות בריצה ל-5,000 מ'. היא עשתה שני ניסיונות להשיג את הקריטריון הנכסף שעומד על 17:10 דקות – באליפות ישראל ל-10,000 מטר (ניתן לקבוע קריטריון גם בחלק הראשון של המרוץ), ובאליפות ישראל ל-5,000 מטר. אבל לא הייתה לה משיכה טובה והיא הצליחה להגיע רק ל-17:27 דקות.

מאמנה יגאל לב הביע אמון ביכולתה לעמוד במשימה וטען שכל מה שהיא צריכה זו תחרות מוצלחת בחו"ל או משיכה טובה בארץ. לקראת התחרות הוא גייס את המושכת האידאלית – חברתה לאגודת מכבי תל אביב לונה צ'מטאי סלפטר, שהגיעה במיוחד מלהבות הבשן בעמק החולה, והפגינה דוגמא נהדרת של מחויבות עמוקה ומקצוענות.

צ'מטאי סלפטר הייתה אמורה למשוך בקצב של 3:26 לק"מ, והיא עשתה זאת בדיוק של שעון שווייצרי. אחריה היו עזרן וחברתן לאגודה אלופת ישראל הדר אופיר פורר. בקילומטר הרביעי פתחה אופיר פורר מבערים ויצרה פער של כמה עשרות מטרים. שני סיבובים לסיום, אחרי שווידאה שעזרן עומדת בזמן הנדרש, פרצה צ'מטאי סלפטר קדימה, הדביקה את אופיר פורר, ניצחה בריצה ומשכה אותה לשיא אישי של 16:52.57 דקות, שיפור של כשבע שניות ועלייה למקום התשיעי בכל הזמנים בישראל. עזרן הצליחה לעמוד במשימה כמעט על הקשקש עם 17:09.48 ובכך גם שברה את שיא הנערות של מאור טיורי מ-2008 בכחמש שניות.

מאמנה של לונה, דן סלפטר, סיפר לשוונג איך קרה שאלופת אירופה ומדליסטית אליפות העולם מתגייסת למשימה כזו: "יגאל לב, המאמן של הלה, הוא חבר טוב שלנו, והמטפל של לונה שזמין עבורה בכל שעה שצריכה. לונה הגיעה לטיפול אצל יגאל כחלק מתהליך ההתאוששות ממרתון בוסטון. יגאל שיתף אותנו במטרה של הלה ושאל אם לונה תסכים לעזור והיא נענתה בשמחה רבה. לונה חידשה את האימונים לפני שבועיים לאחר המנוחה ממרתון בוסטון וזו דרך טובה "לחזור לעניינים". בין היתר, לונה סייעה גם להדר אופיר פורר, אותה אני מאמן, לקבוע שיא אישי בעצמה".

"לרוץ מאחורי לונה, אחת מהרצות הבכירות בעולם, בתור מושכת לקריטריון ולשיא, היה פשוט זכות!", סיפרה הלה עזרן לשוונג: "אחרי שכבר פעמיים ניסיתי לקבוע את הקריטריון לאליפות ללא הצלחה הייתי קצת בלחץ מהניסיון השלישי, אבל הידיעה שלונה איתי בריצה והיא שם בשבילי עזרה לי מאוד ופעם ראשונה שחררתי מהמחשבה על הקצב והצלחתי ליהנות מהריצה מהאווירה ומאדרנלין של התחרות. אין לי מילים מספיקות בשביל להודות לה על הריצה הזאת ועל המאמץ שעשתה בשביל להיות שם איתי!"

על מה חשבה במהלך הריצה: "חשבתי רק על כמה כיף יהיה לקבוע את הקריטריון סוף סוף, חשבתי על כמה להשתתף באליפות אירופה זה חלום ועוד יותר שזה בארץ עם הקהל הביתי והחברים שיבואו לעודד ורק דמיינתי את הרגע שאצליח לעשות זאת ואחצה את הקו סיום בתוצאה של 17:09 (זה בדיוק המספר שחשבתי עליו כל הריצה ויצא נחמד שזה בדיוק מה שיצא בסוף)".

מאמנה של עזרן, יגאל לב, שיתף במסקנותיו בפוסט בפייסבוק וכתב בין היתר: "אני חייב להודות למאמנים הרבים ולאתלטים שהביעו נכונות למשוך את הלה בתחרויות ולשיתוף הפעולה בתוך הקבוצה. לאתלט אין יכולת קיום בלי פרטנרים לאימונים, ההישג הוא בראש ובראשונה קבוצתי. הלה זכתה למשיכה משני ספורטאים אולימפיים, שיאני ישראל, איתי מגידי ב-10 ק"מ ולונה ב-5,000 מ'. אין לי ספק שנוכחותם לצידה הוציאו ממנה 500 אחוז, אנחנו אסירי תודה".